martes, 12 de mayo de 2015

Consellos para conservar o queixo






O queixo ten unha conservación limitada e, se non o consumimos dentro do límite establecido, pode empezar a estragarse. Non obstante, existen algunhas técnicas de conservación moi eficaces que nos permiten manter os queixos en perfectas condicións durante máis tempo. As formas de conservación varían en función do tipo de queixo.

Os queixos frescos son os que tardan menos en estragarse. Por iso, recomendamos que unha vez abertos e sacados do seu envoltorio os reservemos nunha friameira ou en calquera envase con tapa. No fondo deste, poñeremos 4 capas de papel absorbente, como o de cociña, para que absorba o líquido que soltará o queixo. É necesario cambiar o papel todos os días para evitar malos cheiros.




Os queixos brandos que veñen en envases ou caixas consérvanse moito mellor no seu envase orixinal. Unha vez aberto, deberás cubrir a parte cortada con papel de plástico transparente, gardar o queixo na súa caixa e deixalo na neveira. Para os queixos brandos que non veñan en caixas nin envases con peche, o mellor é colocalos nunha bandexa de porexpan. É moi importante que non mestures os queixos e os conserves de xeito individual. Así, coloca o queixo brando sobre a bandexa e cúbrea por completo con papel de plástico transparente. Introdúceo no frigorífico. En xeral, este tipo de queixos adoitan ter un olor bastante forte que pode impregnar toda a nosa neveira, de maneira que, para evitalo, podes introducir a bandexa plastificada nun envase con tapa.

Os queixos duros ou semiduros, independentemente de se son tenros, curados ou semicurados, deben conservarse envolvidos en papel de plástico unha vez empezados. Pero non debes cubrir todo o queixo. Só terás que tapar co papel transparente a parte cortada, pois se o envolves por completo o queixo non poderá respirar. Resérvaos na parte máis baixa da neveira ou dentro dalgún caixón, afastado do conxelador.



TEMPERATURA:
Os queixos brandos requiren dunha temperatura de entre 3º e -7ºC para conservarse en perfectas condicións, mentres que os duros necesitan entre 7º e 12ºC. É por iso que estes últimos debemos reservalos na parte máis baixa da neveira, afastados do conxelador, onde a temperatura é máis alta.

Outra forma de conservar os queixos curados e semicurados é en aceite de oliva virxe. Podemos coller un recipiente, enchelo de aceite de oliva, gardar o queixo dentro e, se queremos, engadir herbas aromáticas como tomiño, loureiro ou romeiro. 



ANTES DE CONSUMILO:
Para que manteñan a súa textura e sabor, á hora de consumilos os queixos deben estar a temperatura ambiente. Por iso, é conveniente retiralos do frigorífico 1 hora antes de consumilos. É posible que a parte cortada presente unha lixeira capa de mofo se leva bastante tempo ou se endurecese. Non te preocupes por iso, só córtaa. O resto estará en perfectas condicións.

Por suposto, non esquezas consultar a data de caducidade para consumilos dentro do prazo. E despois destes consellos, só queda dicirche...
Bo proveito!

No hay comentarios:

Publicar un comentario